Versnelde mbo-opleiding Verpleegkunde (BBL) | St. Antonius Ziekenhuis (2024)

Word verpleegkundige in tweeënhalf jaar met onze versnelde én vernieuwde mbo-opleiding verpleegkunde!

Daarom wil je in het St. Antonius werken

Verleg je grenzen en geef je carrière als verpleegkundige een vliegende start! De mbo-opleiding verpleegkundige van de Antonius Academie en MBO Utrecht sluit perfect aan bij de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en bereidt jou goed voor op de beroepspraktijk! Ben jij ambitieus, gedisciplineerd én vooral enthousiast, meld je dan aan voor deze in-house BBL-opleiding. Je vindt bij ons een stimulerende leeromgeving met professionele begeleiding, zodat jouw zorghart tot bloei kan komen. Via deze vacature kun je solliciteren voor de opleiding die start in maart 2025 of september 2025.

Dit ga je doen

Een unieke en vernieuwde opleiding

Onze Antonius Academie biedt jou de mogelijkheid om in tweeënhalf jaar opgeleid te worden tot verpleegkundige. Tijdens deze versnelde en intensieve opleiding worden theoretisch lessen in ons moderne onderwijscentrum afgewisseld met praktijkleren op een van onze verpleegafdelingen. Dit stelt jou in staat om direct toe te passen wat je leert en je steeds verder te ontwikkelen. Je kunt rekenen op uitstekende begeleiding door ervaren en enthousiaste praktijk- en werkbegeleiders. Zij coachen jou bij de ontwikkeling van jouw verpleegkundige vaardigheden en competenties. Gedurende de opleiding krijg je geleidelijk aan steeds meer zelfstandigheid en groei je uit tot een zelfverzekerde zorgprofessional. Met deze opleiding op zak, heb je een uitstekende basis voor een vervolgopleiding tot gespecialiseerd verpleegkundige.

Hoe ziet jouw opleiding eruit?

  • Je start met een introductieperiode van zeven weken, waarin je zowel op school als de op verpleegafdelingen leert en stage loopt. Na afloop van de introductieperiode volgen volledige lesweken op school, afgewisseld met ca. 6 stageweken;
  • Gedurende 2,5 jaar doorloop je stages op vier verschillende verpleegafdelingen. Hierdoor doe je ervaring op in een ziekenhuisomgeving en leer je veel van de zorg die daar wordt geboden;
  • Na afronding van de opleiding ontvang je een erkend mbo-4 diploma verpleegkunde en kun je je inschrijven in het BIG-register.
  • Wil je meer informatie? Lees dan de brochure en bekijk in deze videowat andere studenten vertellen over deze opleiding.

Onze gezonde ambitie

Werken in het St. Antonius betekent werken in een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Bij ons staan, naast de beste patiëntenzorg, innovatie en onderzoek centraal. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. We werken vanuit vertrouwen, we leren samen om te verbeteren én we waarderen verschillen. Zo zetten onze ruim 6.500 betrokken collega’s zich dagelijks in om onze missie ‘samen zorgen voor kwaliteit van werken’ waar te maken.

Hier ga je werken

De Antonius Academie

De Antonius Academie is onderdeel van het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Wij zijn een toonaangevend opleidingscentrum met een sterke verbinding met de beroepspraktijk. Onze eigen verpleegkundigen, praktijkexperts en ervaren opleiders bieden je hoogwaardig onderwijs en begeleiden je intensief gedurende je opleiding. In 2024 zijn we gestart met onze volledig vernieuwde opleiding die perfect aansluit bij de laatste ontwikkelingen in onderwijs en zorg. Voor het theoretische deel van de opleiding werken we samen met MBO Utrecht; je lessen volg je aan de Antonius Academie.

Jouw talenten

Toelatingseisen

Het tempo tijdens onze opleiding ligt hoog. Versneld studeren betekent een intensieve studielast, strakke deadlines en tijdelijk iets minder vrije tijd. Daar staat tegenover dat je in tweeënhalf jaar klaar bent om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Versneld studeren vraagt dus zelfdiscipline, motivatie, inzet en uitstekende planningsvaardigheden. Het is belangrijk om deze argumenten in overweging te nemen en te bepalen of versneld studeren past bij jouw persoonlijke situatie en leerstijl. Vanwege het intensieve karakter van de opleiding stellen wij iets hogere eisen aan onze kandidaten.

Om toegelaten te worden tot onze opleiding beschik je over een van onderstaande vooropleidingen:

  • Een diploma verzorgende-IG (VIG). Je hebt je VIG-opleiding gevolgd in BBL-variant en je hebt als vooropleiding minimaal vmbo-kader;
  • Een diploma mbo-4, met als vooropleiding vmbo-kader óf een diploma mavo D-niveau;
  • De eerste twee jaar van de BOL-opleiding verpleegkunde afgerond (aangevuld met een aanbevelingsbrief van je studieloopbaanbegeleider en een aanbevelingsbrief van je laatste stagebegeleider). Ook in dit geval is je vooropleiding minimaal vmbo-kader.
  • Een diploma mbo-niveau 4, met als vooropleiding een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo of een overgangsbewijs van 4 naar 5 vwo.
  • Een diploma havo of vwo;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse taal is belangrijk om deze opleiding te kunnen volgen. Sollicitanten met een migratieachtergrond kunnen een bewijs laten zien van het staatsdiploma NT2 (Nederlands als tweede taal), programma 2.

Afhankelijk van je vooropleiding word je soms gevraagd om aanvullend een test te doen die mede bepalend is voor toelating tot de opleiding.

Controleer zorgvuldig of je voldoet aan de bovenstaande eisen. Uit ervaring weten we dat het voldoen aan de instroomeisen cruciaal is voor een succesvolle afronding van de opleiding. Het heeft dan ook geen zin om te solliciteren als je niet aan de bovengenoemde toelatingseisen voldoet.

Wij bieden jou

  • Voor de functie van student verpleegkundige zijn binnen het St. Antonius Ziekenhuis de leerlingschalen van toepassing, conform de Cao-Ziekenhuizen. Meer informatie over de specifieke schalen en bijbehorende vergoedingen vind je hier.

    Tweede opleiding in de zorg?

    Als je eerder al een opleiding in de zorg hebt behaald, word je ingedeeld in de FWG-schaal die hoort bij de functie die je voorafgaand aan deze opleiding vervulde, zoals erkend binnen het St. Antonius Ziekenhuis.

    Indien je vergoeding onder het wettelijk minimumloon valt, wordt deze aangevuld tot het minimumloon. Dit is afhankelijk van je leeftijd. Lees meer over het minimumloon.

Solliciteren naar deze baan

Informatie

Heb je nog vragen over deze opleiding? Dan kun je bellen met de Antonius Academie, T 088-3208700. Zij hebben alle details en vertellen je graag meer. Voor vragen over de selectieprocedure kun je contact opnemen met Antonius@Work via T 088-3208640.

Solliciteren

We ontvangen jouw aanmelding voor de opleiding graag uiterlijk 27 september 2024 via de solliciteerbutton. We vragen je om bij je sollicitatie een aantal documenten mee te sturen (zie hieronder). Check dit goed want het is al onderdeel van de voorselectie. Mist er een gevraagd document, dan kom je niet door het sollicitatieproces heen.

  1. CV;

  2. Kopievan je hoogst genoten middelbare school diploma én cijferlijst;

  3. Kopievan je hoogst genoten vervolgopleiding én cijferlijst;

  4. Motivatie voor deze versnelde opleiding (invulveld). Vertel ons waarom jij graag verpleegkundige wilt worden en waarom je dat graag via de versnelde opleiding wilt bereiken.

Hoe gaat het verder?

We begrijpen dat je graag wilt weten hoe het proces verder verloopt. Na de screening en briefselectie informeren we je binnen 4 weken of je geselecteerd bent voor de volgende fase van de procedure. Deze bestaat uit een verplichte online informatiebijeenkomst op maandag 7 oktober van 15.30 -17.30 uur of op donderdag 10 oktober van 15.30 – 17.30 uur. We vragen je in je agenda alvast rekening te houden met deze data. Na deze informatiebijeenkomst vindt nog een selectiegesprek plaats met opleiders van onze Academie en begeleiders uit de praktijk. Daarna hoor je definitief of je bent toegelaten tot de versnelde opleiding.

Versnelde mbo-opleiding Verpleegkunde (BBL) | St. Antonius Ziekenhuis (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Horacio Brakus JD

Last Updated:

Views: 6037

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Horacio Brakus JD

Birthday: 1999-08-21

Address: Apt. 524 43384 Minnie Prairie, South Edda, MA 62804

Phone: +5931039998219

Job: Sales Strategist

Hobby: Sculling, Kitesurfing, Orienteering, Painting, Computer programming, Creative writing, Scuba diving

Introduction: My name is Horacio Brakus JD, I am a lively, splendid, jolly, vivacious, vast, cheerful, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.