De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (2024)

Op zoek naar de perfecte meal prep maaltijden? Met zoveel aanbieders op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Maaltijdbezorgdiensten voor meal prep, gezonde maaltijden, fitness maaltijden en sportmaaltijden zijn ware game changers, vooral voor wie streeft naar een gezondere levensstijl.

Bij Mealprep.nl hebben we het zware werk voor je gedaan en alle beschikbare opties onder de loep genomen. In deze ultieme gids naar de ideale meal prep maaltijd presenteren wij de 10 beste meal prep maaltijdbezorgers in Nederland. Zo wordt het eenvoudig om een weloverwogen keuze te maken voor heerlijke, voedzame maaltijden die passen bij jouw doelen en levensstijl.

Inhoudsopgave

  1. De 10 beste meal prep maaltijdbezorgers
  2. Wat is een meal prep maaltijd?
  3. 10 gezamenlijke doelen van Nederlandse meal prep bedrijven
  4. Meal prep maaltijden voor afvallen / keto
  5. Meal prep maaltijden voor droog trainen / vetverlies
  6. Meal prep maaltijden voor spiermassa vergroten / bulken
  7. Waarom meal prep maaltijden gebruiken?
  8. Waarom zou je meal prep maaltijden bestellen?
  9. Is meal preppen voor iedereen?
  10. De opkomst van meal prep maaltijd bezorger websites
  11. De verzending van meal prep maaltijden
  12. Meal prep bakjes kopen?

Vergelijkingstabel met de beste meal prep maaltijdbezorgers

We beginnen met een samenvattende tabel waarmee je de geteste meal preppers in één oogopslag eenvoudig kunt vergelijken. Dit geeft je een goed beeld van de verschillende features van de meal preppers die wij als beste getest hebben. Onder de tabel vind je uitgebreide informatie per meal prepper.

De 10 beste meal prep maaltijdbezorgers

PREP THE FOOD

FIT FOOD WEBSHOP

SMART-MEALS

THE MUSCLE CHEF

FUEL YOUR BODY

MUSCLE MEALS

MUSCLE MEAT

WE-PREP

RICHMEALS

Vanaf € 6,00

Vanaf € 7,95

Vanaf € 4,95

Vanaf € 3,99

Vanaf € 5,50

Vanaf 5,50

Vanaf € 5,50

Vanaf € 7,50

Vanaf € 5,95

Vanaf € 8,50

100% Halal

100% Halal

Deels Halal

Deels Halal

Deels Halal

Deels Halal

Deels Halal

100% Halal

100% Halal

Deels Halal

Bestel nu met 15% korting!
Bestel nu met 15% korting!
Bestel nu met 15% korting!
Bestel nu met 15% korting!

Welke meal prep bezorger is de beste van 2024?

Maak kennis met tien uitstekende meal prep bezorgers, die stuk voor stuk een evenwaardige plek innemen in onze topselectie. Door te kiezen voor een van deze meal prep diensten, profiteer je van de vele voordelen, zoals het efficiënter behalen van je fitnessdoelen en het besparen van kostbare tijd.

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je fitnessdoelen te behalen, tijd te besparen én bij te dragen aan een beter milieu, dan zijn meal prep maaltijden wellicht iets voor jou. Er zijn talloze aanbieders op de markt, maar welke moet je kiezen? Om je te helpen hebben we een topselectie samengesteld van de tien beste prep meals ondernemers, die stuk voor stuk een evenwaardige plek innemen in onze topselectie.

Dit zijn volgens ons de beste meal prep maaltijd bezorgers (willekeurige rangschikking):

  1. Prep the Food
  2. Fuel Your Body
  3. Muscle Meals
  4. The Muscle Chef
  5. Muscle Meat
  6. Smart-Meals
  7. We-Prep
  8. Fit Preps
  9. Fit Food
  10. Rich Meals

Prep The Food

Prep The Food speelt in op de groeiende bewustwording onder Nederlanders over gezonde voeding. Of je nu een sporter bent of niet, het belang van gezonde maaltijden zonder onnodige toevoegingen wordt steeds meer erkend. Bij Prep The Food staan zij voor deze visie. Maar dat is niet het enige wat zij bieden.

De voedingswaardes per maaltijd zijn 100% accuraat en duidelijk aangegeven, zodat je deze perfect in je voedingsschema kunt verwerken. Met hun focus op kwaliteit en transparantie biedt Prep The Food de ideale oplossing voor drukbezette mensen die gezond willen eten. Bovendien bieden zij uitsluitend halal meal prep maaltijden.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (11)

Prijs

Vanaf € 6,00 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Aantal maaltijden

75+

Bezorgenen afhalen

Bezorging in heel Nederland. Afhalen in Nieuw-Vennep.

Bezorgtijd

1-2 werkdagen

Bezorgkosten

€ 7,29

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Door de diversiteit in maaltijden en snelle leveringen maken zij het mogelijk voor mij om werk, sporten en school te combineren. Zo zijn de maaltijden makkelijk mee te nemen en ook makkelijk om warm te maken. Zeker een last die Prep The Food van mijn schouders heeft genomen! –Saber Dorp

Halal

Alle maaltijden van Prep The Food zijn halal.

Mealprep.nl review

Prep The Food review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Fuel your body

Fuelyourbody is jouw ultieme bestemming voor gezonde snelle maaltijden en pakketten speciaal voor sporters! Geniet van heerlijke, gezonde en snelle maaltijden tegen betaalbare prijzen, perfect voor na je training. Onze sport- en fitnessmaaltijden zijn niet alleen vers en lang houdbaar, maar ook verrukkelijk smaakvol.

Dankzij het uitgebreide assortiment aan sportmaaltijden vindt elke sporter wel iets naar zijn of haar smaak. Of je nu droge spiermassa wilt opbouwen, vet wilt verliezen of juist wilt aankomen, Fuelyourbody is de ideale keuze voor sporters en fitnessliefhebbers van alle niveaus.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (12)

Prijs

Vanaf € 5,32 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Aantal maaltijden

100+

Bezorging & afhalen

Bezorging in heel Nederland, België en Duitsland. Afhalen in Echt.

Bezorgtijd

Vóór 23:59 uur bestellen is de volgende avond in huis.

Bezorgkosten

Gratis boven € 95. Onder € 95 zijn de bezorgkosten € 4,99.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Ruim 1.600 reviews met een gemiddelde score van 9+. "Snelle levering, superlekkere gerechten! Dankzij Fuel Your Body voel ik me na 1 week al geweldig!" - Andy Balcaen

Halal

Mealprep.nl review

Lees onze Fuel Your Body review

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Muscle Meals

Ben je op zoek naar gezonde en voedzame maaltijden om jouw sportdoelen te bereiken? Dan is Muscle Meals het sportmaaltijden merk voor jou. Met dagelijks verse en smaakvolle maaltijden ondersteunen wij sporters bij het behalen van hun doelen, van spiermassa aankomen tot afvallen.

Oprichter Joey Snijders begon Muscle Meals vanuit zijn passie voor bodybuilding en een gezonde levensstijl. Wij zijn op een missie om gezonde voeding voor iedereen beschikbaar te maken en zien dit als onze brandstof, zowel voor, tijdens als na je training.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (13)

Prijs

Vanaf € 5,43 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Aantal maaltijden

90+

Bezorgen & afhalen

Bezorging in heel Nederland. Afhalen in Alkmaar.

Bezorgtijd

Op maandag t/m donderdag voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis

Bezorgkosten

Gratis boven € 150. Onder € 150 zijn de bezorgkosten € 4,95.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Muscle meals maaltijdbesteld om het droogtrainen makkelijker te maken. Geen omkijk meer naar de kcal en macro’s bij het avond eten omdat de maaltijden al afgewogen zijn. Paar minuutjes in de magnetron en je maaltijd staat op tafel, stuk voor stuk top van smaak! –Kasper van den Berg

Halal

Mealprep.nl review

Muscle Meals review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

The Muscle Chef

The Muscle Chef biedt gezonde, eerlijke en schone maaltijden aan voor sporters en iedereen die op zoek is naar gemakkelijke en gezonde maaltijdopties. De webshop is ontstaan vanuit hun passie voor gezonde voeding. De sportmaaltijden van The Muscle Chef zijn altijd vers bereid met kwalitatieve, verse ingrediënten en bevatten geen E-nummers, conserveringsmiddelen, kleur-, geur- of smaakstoffen.

De kip, rundvlees en vis die in de maaltijden worden verwerkt, worden dagelijks vers geleverd en in de eigen professionele keuken van The Muscle Chef geportioneerd, gekruid, gemarineerd en gegaard. Het resultaat zijn gezonde, eerlijke en schone sportmaaltijden van hoge kwaliteit met een heerlijke smaak. Als je op zoek bent naar gezonde en kwalitatieve meal prep maaltijden, dan ben je bij The Muscle Chef aan het juiste adres.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (14)

Prijs

Vanaf € 3,99 heb je een gezonde meal prep maaltijd.

Aantal maaltijden

100+

Bezorgenen afhalen

Bezorging in heel Nederland en België. Afhalen in Honselersdijk.

Bezorgtijd

1-2 werkdagen

Bezorgkosten

Gratis boven € 110. Onder € 110 zijn de bezorgkosten €5,95.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Veruit de lekkerste maaltijden die ik ooit gekocht heb. De Pasta en rijst maaltijden zijn echt een aanraders! Fysiek ook het resultaat gekregen waar ik naar streefde maaltijden enorm mee geholpen. Het bespaart me ook heel veel tijd. Zeer tevreden over de MuscleChef. - Remco

Halal

Mealprep.nl review

The Muscle Chef review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Muscle Meat

Muscle Meat, opgericht in 2013 door Olivier (The Dutch Giant), Rein en Yvette Richters, is een toonaangevende meal prep maaltijdbezorger in Nederland. Met ervaring in bodybuilding, MMA en de hotelwereld, richten ze zich op kwalitatieve en voedzame maaltijden voor sporters. Ze bieden scherpe kiloprijzen, unieke en ‘clean’ producten zonder onnodige toevoegingen.

Muscle Meat streeft naar 100% klanttevredenheid en onderscheidt zich door betere kwaliteit en voordeligere prijzen dan de supermarkt. Ze willen mensen bewust maken van hun voedingskeuzes door te kijken naar prijs en inhoud, zoals vlees-, vet- en waterpercentage.

Ontdek het assortiment op Musclemeat.nl voor gezonde, voedzame maaltijden aan je deur.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (15)

Prijs

Vanaf € 5,50 heb je een gezonde meal prep maaltijd.

Aantal maaltijden

40+

Bezorgen & afhalen

Bezorging in heel Nederland. Afhalen in Ankeveen.

Bezorgtijd

Voor 15:00 besteld (ma-do), morgenavond in huis.

Bezorgkosten

Gratis boven € 150. Onder € 150 zijn de bezorgkosten € 5,95.

Vegetarisch aanbod

Nee

Klant beoordeling

Het is echt een topbedrijf en ik schrijf nooit reviews, maar dit bedrijf verdient het en de producten ook trouwens, want daar kwam ik voor uiteraard. mijn favoriet voor het bestellen van kwaliteit en een eerlijke prijs.

Halal

Mealprep.nl review

Muscle Meat review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Smart-meals

Bij Smart Meals kan je gezonde sportmaaltijden bestellen die een goede onderbouwing zijn van een gezonde levenstijl. De Smart Meals zijn speciaal ontworpen om jouw doelen beter en makkelijker te kunnen behalen. Want voeding heeft een essentiële rol! De sportmaaltijden bestaan uit de perfecte balance van eiwitten, koolhydraten, vetten en andere voedingstoffen.

DeSmartMealszijn samengesteld door diëtisten en getest door personal trainers. Ze bestaan uit eenafgemeten combinatievanproteïnen,koolhydratenenvetten. Zo krijg je de juiste verhouding voedingsstoffen binnen voor het behalen van jouw doel. Bij afvallen, spieropbouw en gezonder worden is de juiste voeding belangrijk. Wij helpen jou graag de juiste keuze te maken.

De maaltijden worden bereid zonder gebruik van boter of olie en er wordt geen zout of suiker toegevoegd. (bevat van nature aanwezig zout & suiker). De ingrediënten van deSmart Mealszijn binnen 24 uur na oogsten bereid, waarna het direct ingevroren wordt viashock freeze. Dankzij deze hypermoderne manier van invriezen en de snelle bereiding na oogsten, blijven de voedingsstoffen maximaal behouden.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (16)

Prijs

Vanaf € 4,95 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Aantal maaltijden

75+

Bezorgen & afhalen

Bezorging in heel Nederland. Afhalen in Leiderdorp.

Bezorgtijd

Op maandag t/m donderdag voor 23:59 besteld, de volgende dag in huis.

Bezorgkosten

Gratis boven € 90. Onder € 90 zijn de bezorgkosten € 5,95.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Smart Meals heeft uitstekende maaltijden van hoge kwaliteit en ook bij verzending goed verpakt. Daarnaast is de prijs/kwaliteit ook goed waardoor je al voor iets minder dan 5 euro per maaltijd gezond en snel kan eten. - Teun Lubbers

Halal

Mealprep.nl review

Smart Meals review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

We-prep

We-Prep is ontstaan vanuit de behoefte van de leden bij PT Arnhem, een sportschool gericht op persoonlijke sportbegeleiding. Burak, een van de trainers, bracht altijd zijn eigen eiwitrijke maaltijden mee naar de sportschool en al snel ontstond er vraag van buitenaf. Zo werd We Prep geboren, een maaltijd bezorgservice die gezonde, biologische maaltijden vooraf bereidt en bij jou thuis bezorgt.

Naast hun focus op gezonde en lekkere maaltijden, biedt We Prep ook een 3 maanden traject aan voor persoonlijke ondersteuning tijdens jouw afvalproces. De maaltijden worden bedacht en bereid door mede-oprichter Lynn Ozyurek-Kessler, die samen met haar man en zus zorgt dat mensen met hulp van We Prep een gezonde levensstijl creëren en hun doelen behalen. Voedingscoach en meal prepper Jess Kessler helpt bij het preppen van de maaltijden en adviseert klanten over hun dieet.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (17)

Prijs

Vanaf € 7,50 heb je een gezonde eiwitijke meal prep maaltijd.

Aantal maaltijden

15+

Bezorgen & afhalen

Bezorging alleen in Arnhem. Afhalen kan in Arnhem.

Bezorgtijd

1-2 werkdagen

Bezorgkosten

Gratis boven € 75. Onder €75 zijn de bezorgkosten € 6,50.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Ik ben enorm enthousiast over We Prep! Hun heerlijke maaltijden zijn op een ambachtelijke manier bereid en smaken alsof ze zijn gekookt door mijn eigen moeder. Bovendien bieden ze een grote verscheidenheid aan maaltijden, wat het makkelijk maakt om altijd iets nieuws en lekkers te proberen. – Tesssa

Halal

Alle maaltijden van We-Prep zijnhalal.

Mealprep.nl review

We-Prep review lezen

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Fit Preps

Fit Preps is een meal prep maaltijd bezorger gericht op sporters en fitnessliefhebbers, opgericht in 2022 uit een passie voor voeding en fitness. Met Fit Preps krijg je gezonde, voedzame en eiwitrijke maaltijden van hoge kwaliteit en superieure smaak.

Het menu van Fit Preps bestaat uit zorgvuldig samengestelde sportmaaltijden die zijn ontworpen om jouw lichaam en geest van brandstof te voorzien, gemaakt met verse ingrediënten en samengesteld door een gecertificeerde Sterrenchef met ervaring in Michelin restaurants. Of je nu op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke lunch of diner, wilt afvallen, spieren wilt kweken of gewoon gezonder wilt eten, Fit Preps biedt een geschikte maaltijd voor elke doelgroep.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (18)

Prijs

Vanaf € 5,95 heb je een gezonde meal prep maaltijd.

Aantal maaltijden

80+

Bezorging & afhalen

Bezorging in heel Nederland.

Bezorgtijd

Ma t/m donderdag voor 23:59 besteld is de volgende dag in huis.

Bezorgkosten

Gratis boven € 125. Onder € 125 zijn de bezorgkosten € 6,75.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

Wat een smaakvolle maaltijden! Het helpt mij in mijn afvalproces door bewust te zijn van wat ik eet. Daarnaast is het erg fijn dat er zo veel variatiemogelijkheden zijn en bespaart het mij ook nog eens veel tijd. Zeker een aanrader! - Jenny

Halal

Alle maaltijden van Fit Preps zijn halal.

Mealprep.nl review

Lees onze Fit Preps review

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Fit Food Webshop

Fit Food Webshop is een bedrijf dat gezonde en voedzame maaltijden produceert om een gezond en sportief leven te ondersteunen. Het begon allemaal met een droom om gezonde maaltijden voor iedereen toegankelijk te maken. Tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf dat heel Nederland en Vlaanderen bedient met gezonde en complete maaltijden.

FitFood streeft ernaar om lokaal in te kopen en werkt alleen met leveranciers die dezelfde waarden delen. Ook hebben ze hun verpakkingsmateriaal verbeterd om de ecologische impact van het bedrijf te minimaliseren. Het gebruik van gerecycled karton voor de meal prep bakjes en gerecyclede PET-flessen voor de folie is daar een voorbeeld van. In 2024 willen ze samen met hun bezorgpartner 100% uitstootvrij bezorgen. Fit Food biedt gezonde en voedzame prep meals, met een positief effect op je gezondheid, die ook nog eens goed zijn voor het milieu.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (19)

Prijs

Vanaf € 7,95 heb je een gezonde meal prep maaltijd.

Aantal maaltijden

25+

Bezorging & afhalen

Bezorging in heel Nederland.

Bezorgtijd

Voor 10:00 bestellen is volgende dag in huis. Maaltijden worden alleen geleverd op maandag, woensdag en vrijdag.

Bezorgkosten

Gratis boven € 75. Onder € 75 zijn de bezorgkosten € 4,95.

Vegetarisch aanbod

Ja

Klant beoordeling

5 stars for this Meal Prep! The packaging is great, it’s always nicely presented with all the nutritional information you need to know on each meal, and most importantly…..it all tastes amazing! Would never go anywhere else for my meals. Highly recommended- Roberto

Halal

Alle maaltijden van Fit Food zijn halal.

Mealprep.nl review

Lees onze Fit food webshop review

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Rich Meals

Rich Meals biedt kant-en-klare maaltijden van restaurantkwaliteit die heerlijk smaken en verre van standaard zijn. Het bedrijf is opgericht door Rich Thonhauser, die zijn passie en kennis voor koken in elk gerecht laat terugkomen. De keuken van Rich Meals werkt uitsluitend met dagverse producten en de beste keukenapparatuur om elke dag hoogwaardige maaltijden te kunnen leveren.

Het team van Rich Meals bestaat uit getalenteerde koks die allemaal vernieuwende recepten hebben ontwikkeld. Elke kok heeft zijn eigen specialiteiten en werkt met passie en aandacht voor eten. De keuken is efficiënt georganiseerd, zodat elk gerecht met de beste kwaliteit en smaak kan worden bereid. Door het gebruik van de nieuwste apparatuur en het koelproces met behulp van een “blast chiller” wordt de bacteriegroei tot een minimum beperkt en dit komt ten goede aan de houdbaarheid en kwaliteit van de maaltijden.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (20)

Prijs

Vanaf € 8,50 heb je een gezonde meal prep maaltijd. Verder heb je de verschillende keuzes in het persoonlijk samenstellen van maaltijden.

Aantal maaltijden

15+. Wekelijks wisselende gerechten.

Bezorging & afhalen

Bezorging in heel Nederland.

Bezorgtijd

1-2 werkdagen

Bezorgkosten

Gratis boven € 75. Onder € 75 zijn de bezorgkosten € 4,50.

Vegetarisch aanbod

Ligt aan het weekmenu.

Klant beoordeling

Wauw! Wat is dit handig en lekker! Door onze drukke banen en dagelijks leven is dit perfect zodat we gezond blijven eten en niet gaan graaien en snaaien! Prijs kwaliteit verhouding is prima! Ik zou dit iedereen aanbevelen! - Renee

Halal

Mealprep.nl review

Lees onze Rich Meals review

Favoriete maaltijd Mealprep.nl

Bestel nu

Wat is een meal prep maaltijd?

Op Mealprep.nl vind je alles wat je moet weten over meal prep maaltijden. Maar wat is een meal prep maaltijd nu eigenlijk?

Een meal prep maaltijd is een voorbereide maaltijd die je gemakkelijk kunt opwarmen en eten. Door vooraf je prep meals te bestellen en op te slaan in de koelkast of vriezer, hoef je niet te wachten en heb je altijd gezonde, eiwitrijke maaltijden bij de hand.

Een meal prep maaltijd wordt ook wel een sportmaaltijd of fitness maaltijd genoemd, omdat het specifiek is afgestemd op de voedingsbehoeften van mensen die regelmatig sporten of fitnessen. Door gebruik te maken van de perfecte combinatie van macro’s, kun je gemakkelijk je fitnessdoelen behalen.

Een groot voordeel van het eten van fitnessmaaltijden is dat je precies weet wat erin zit en in welke hoeveelheden. De maaltijden worden zorgvuldig samengesteld met de juiste combinatie van macro’s, zoals koolhydraten, eiwitten en vetten, die nodig zijn om jouw specifieke fitnessdoelen te behalen.

Of je nu wilt afvallen, spiermassa wilt opbouwen of gewoon een gezonde levensstijl wilt behouden, de maaltijden zijn afgestemd op jouw behoeften en doelen. Het gemak van meal prepping zorgt er ook voor dat je altijd een gezonde maaltijd bij de hand hebt, zelfs als je druk bent en geen tijd hebt om te koken. Dit maakt het behalen van je doelen nog gemakkelijker en efficiënter. Door het eten van fitnessmaaltijden ben je verzekerd van de juiste voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft en kun je met vertrouwen werken aan een gezonde levensstijl.

Naast het feit dat meal prep bedrijven gezamenlijk bijdragen aan de gezondheid van Nederland en het milieu, stimuleren ze ook bewust eten. Door de duidelijke vermelding van de macronutriënten per maaltijd, weten gebruikers precies wat ze binnenkrijgen en kunnen ze hun voedingspatroon beter controleren en optimaliseren. Zo wordt gezond eten niet alleen makkelijker, maar ook inzichtelijker.

Lees ook onze blog over de 15 beste kant en klare maaltijden bezorgers van Nederland.

10 gezamenlijke doelen van Nederlandse meal prep bedrijven

  1. Het aanbieden van gezonde, voedzame maaltijden aan mensen die op zoek zijn naar een gezondere levensstijl.
  2. Het verminderen van voedselverspilling door maaltijden op maat te maken en alleen te leveren wat nodig is.
  3. Het verminderen van de afhankelijkheid van fastfood en het aanbieden van gezonde alternatieven voor drukke mensen.
  4. Het aanbieden van maaltijdopties voor mensen met speciale dieetwensen, zoals vegetarisch, veganistisch, glutenvrij of lactosevrij.
  5. Het verhogen van het bewustzijn over de voordelen van gezonde maaltijden en meal prep in het algemeen.
  6. Het samenwerken met lokale leveranciers en producenten om de kwaliteit van de ingrediënten te waarborgen.
  7. Het stimuleren van bewust eten door duidelijke vermelding van macronutriënten per meal prep.
  8. Het bieden van een breed scala aan smaken en culinaire invloeden om zo tegemoet te komen aan verschillende smaakvoorkeuren.
  9. Het ondersteunen van lokale gemeenschappen door bij te dragen aan sociale initiatieven of het aannemen van lokale werknemers.
  10. Het bevorderen van duurzaamheid door middel van milieuvriendelijke verpakkingen en het aanbieden van biologische, lokale of seizoensgebonden ingrediënten.

Meal prep maaltijden voor afvallen / keto

Wil jij graag afvallen? Het aanpassen van je voeding is zeer belangrijk voor het behalen van je doelstelling. Om gezond af te vallen moet je dagelijks een klein calorietekort creëren. Maaltijdpakketten voor gewichtsverlies bevatten minder calorieën en zitten boordevol eiwitten, gezonde vetten, groenten en vitamines, waardoor je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

Om snel af te vallen kan je beginnen met koolhydraatarm eten met keto maaltijden. De maaltijden zijn laag in koolhydraten, omdat het bij afvallen essentieel is dat je minder energie binnenkrijgt dan je nodig hebt, maar uiteraard moet je wel genoeg eten. De maaltijden bestaan uit langzame koolhydraten waardoor je lichaam langer energie krijgt uit hetzelfde aantal calorieën. Ook zit er in elke maaltijd zo’n 40 gram eiwitten wat ervoor zorgt dat je spieren niet afbreken tijdens het afvallen. Je wilt zoveel mogelijk spiermassa behouden, want hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt in rust.

Meal prep maaltijden voor droog trainen / vetverlies

Met droog trainen zorg je ervoor dat je spierdefinitie beter tot uiting komt. Goede voeding speelt hier een belangrijkere rol in dan een fitness schema. Bij droog trainen wil je buikvet verbranden. Een juiste verdeling van macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) helpt je bij het droog trainen. Meal prep bezorgers hebben de perfecte droog trainen maaltijdpakketten samengesteld om je doel te bereiken.

Meal prep maaltijden voor spiermassa vergroten / bulken

Om zoveel mogelijk spiermassa aan te komen, is het belangrijk om naast het verzwaren van je trainingssessies, veel calorieën tot je te nemen. Dit wordt ook wel bulken genoemd. Hier speelt de verhouding van de macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) een essentiële rol. De juiste verhouding zorgt ervoor dat jij zoveel mogelijk progressie boekt. Meal prep maaltijd bezorgers hebben dit voor jou al uitgezocht en spiermassa opbouw maaltijdpakketten voor je samengesteld!

Eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller herstellen na je workout, en het gebruik van eiwitpoeder kan je ondersteunen om je eiwitinname te verhogen. Hoe sneller je spieren hersteld zijn, des te sneller je weer veilig kan sporten. Dus, verhoog je eiwitinname en doe aan voldoende krachttraining.

Waarom meal prep maaltijden gebruiken?

Voeding is een van de belangrijkste onderdelen voor het behalen van jouw persoonlijke doelen op het gebied van sporten. Ondanks de discipline van sporters zijn er veel mensen die moeite hebben om zich te houden aan een strak voedingsschema.

Als je gezond meal prep maaltijden in je koelkast of vriezer hebt klaarstaan, wordt het gemakkelijker om je aan je doelen te houden.

Wat gebeurt er als je honger hebt op je werk of school en geen eten bij je hebt? Je wordt gedwongen om fastfood te eten of snel wat uit een automaat te halen. Plots kost die lunchpauze van 30 minuten veel meer tijd en geld dan verwacht. Je kunt je zelf de tijd en moeite te besparen om meal prep maaltijden te bestellen die snel op te warmen zijn.

Hetzelfde gebeurt als je een lange dag hebt gehad en thuiskomt met een lege koelkast. Dat zijn de avonden waarop je pizza bestelt. Stelt je eens voor dat je thuiskomt met een koelkast vol met meal prep maaltijden, gezonde maaltijden, fitnessmaaltijden, sportmaaltijden en hoe je het ook maar wil noemen, die passen bij jouw gezondheidsdoelen!

Waarom zou je meal prep maaltijden bestellen?

Het bedenken, inkopen en bereiden van een goede meal prep sportmaaltijd kan een tijdrovende klus zijn. Toch wil je een gezonde maaltijd eten om je sportdoelen te bereiken. Een goede oplossing hiervoor is het bestellen van gezonde kant-en-klare meal prep maaltijden die helpen bij het realiseren van jouw doel. Mealprep bestellen?

Is meal preppen voor iedereen?

Of je nou een liefhebber bent van kip-, rund-, vis- of vegetarische maaltijden, er zijn meal prep maaltijden voor iedere sportfanaat. Meal prep maaltijden en pakketten zijn altijd lang houdbaar en worden snel verzonden. Een fitnessmaaltijd klaarmaken was nog nooit zo makkelijk.

De opkomst van meal prep maaltijd bezorger websites

Het afgelopen decennium was getuige van de opkomst van unieke e-commercebedrijven. Een paar daarvan zijn websites voor het bereiden van meal prep maaltijden, geleid door gevestigde exploitanten zoals Hello Fresh, Marley Spoon en Dinnerly. Er zijn verschillende redenen voor het succes van meal prep bedrijven, waarvan sommige nog steeds relevant zijn in 2024.

Ten eerste zijn de millennials en de generatie X-populatie de belangrijkste demografische profielen onder consumenten die meal prep maaltijden bestellen, die ongeveer 63,7% van alle kopers uitmaken. Ze vormen ook de bevolking met maximale controle over hun eigen beslissingen.

Waarom worden consumenten aangetrokken door meal prep maaltijd websites?

Volgens Numerator, een toonaangevende marktonderzoeksorganisatie, zijn er 4 belangrijke redenen waarom mensen graag eten bestellen bij fitnessmaaltijd websites:

  • bestellen bij meal prep websites bespaart tijd bij het plannen van maaltijden;
  • vermindert de tijd bij het boodschappen doen;
  • introduceert gerechten uit diverse keukens;
  • helpt mensen bij het behalen van doelen;

Afgezien daarvan rechtvaardigt het Ikea-effect (waarbij mensen waarde toevoegen aan dingen die ze zelf helpen creëren) ook de consumentenpsychologie en het verlangen achter het bestellen van sportmaaltijden.

Alle bovengenoemde statistieken en factoren wijzen op het immense zakelijke potentieel in de meal prep maaltijd sector. Gezien het gunstige marktscenario en het gebrek aan meal prep maaltijd bedrijven in verschillende steden, is het veilig om te concluderen dat 2024 een goed moment is om voet aan de grond te krijgen in de meal prep maaltijd sector.

De verzending van meal prep maaltijden

Het bezorgen van meal prep maaltijden aan huis is een eenvoudige manier om jou als sporter een hoop tijd te besparen. Je meal prep maaltijd of meal prep pakket wordt ingevroren bij je thuis bezorgd.

De mealprep maaltijden worden verpakt in isolatiemateriaal en er wordt droogijs (-80 graden) toegevoegd aan de bestelling, hierdoor wordt er een mobiele vriezer gecreëerd. De meal prep maaltijden blijven hierdoor tot wel 3 dagen ingevroren.

Je kunt de meal prep vervolgens eenvoudig bewaren in de vriezer en wanneer je maar wil opwarmen. Meal prep maaltijden zijn kant-en-klaar en kunnen eenvoudig worden opgewarmd in de magnetron, pan of oven.

Meal prep bakjes kopen?

Mensen die fanatiek sporten krijgen regelmatig te maken met tijdnood. Dit kan ervoor zorgen dat er minder goed op het eten wordt gelet, waardoor er minder gezond wordt gegeten. Maar wat nou als jij je eten overal mee naartoe kan nemen? Meal prep bakjes zorgen ervoor dat je vooruit kan plannen. Lees in onze blog over meal prep bakjes meer over de voordelen van meal prep bakjes.

De 10 beste Meal Prep maaltijdbezorgers van Nederland (2021) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6332

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.