Meal prep bakjes: De 10 meest verkochte bakjes voor preppen (2024) (2024)

Met een groeiend bewustzijn van gezonde voeding en het gemak van voorbereiding, is het kiezen van het juiste meal prep bakje essentieel geworden voor een gestroomlijnde eetroutine. Echter, met de overvloed aan opties op de markt, kan het aanvoelen alsof je door de bakjes het voedsel niet meer ziet.

Het kan een uitdaging zijn om het perfecte food prep bakje voor jouw specifieke behoeften te vinden. Om jou te begeleiden in jouw zoektocht naar de ideale oplossing, presenteren we hier de 10 meest verkochte meal prep bakjes van 2024. Zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw voedingsdoelen.

  1. De 10 beste meal prep bakjes
  2. Wat zijn meal prep bakjes?
  3. Soorten prep meal bakjes
    • Plastic Meal Prep Bakjes
    • Glazen Meal Prep Bakjes
    • Siliconen Meal Prep Bakjes
  4. Voordelen van meal prep bakjes
  5. Zijn meal prep bakjes veilig voor de magnetron?

De 10 beste meal prep bakjes

Fitcrafters

Stosh

HiNature

Fitcrafters

Lock&Lock

VividGreen

KBrothers

Fitcrafters

Tefal

VMCA

Plastic

Glas

Siliconen

Plastic

Plastic

Plastic

Glas

Plastic

Plastic

Glas

1. Meal prep bakjes van Fitcrafters

Eenvoudig schoon te maken
Eten is leuk. Schoonmaken minder. Plaats daarom zonder probleem de bakjes in de vaatwasser. Eenmaal schoon eenvoudig in elkaar op te bergen en neemt zo weinig plek in beslag.

Gemakkelijk mee te nemen
Met de lekvrije sluiting neem je jouw favoriete salade, pasta of meal prep veilig overal mee naar toe. Handzaam. Past in elke normaal formaat lunch tas of rugzak. Zo kun je altijd vers en gezond eten waar je ook bent. Past in elke normale lunch tas of rugzak en houdt zo onderweg je handen vrij.

Een snelle hap, maar dan gezond
Een druk leven kent weinig tijd. Maak het jezelf daarom zo eenvoudig mogelijk met eigen vooraf gemaakte maaltijden. Zo heb je altijd iets achter de hand om op te warmen en te eten na een drukke dag of late avond. En kies je minder snel voor een snelle hap.

Kan in devaatwasser, vriezer en magnetron
Gemaakt van sterk BPA vrij plastic en is vaker te gebruiken. Herbruikbaar. En vaatwasser, vriezer en magnetron bestendig. Goed voorbereid zijn is het halve werk.

Meal prep bakjes: De 10 meest verkochte bakjes voor preppen (2024) (11)

>>Bestel de Fitcrafter meal prep bakjes nu

2. Glazen meal prep bakjes van Stosh

Op zoek naar nieuwe vershoudbakjes?Ontdek dan de vershouddozen van Stosh. Met Stosh sla je al jouw eten lekvrij en luchtdicht op. Houdt eten 2x langer vers. De set bestaande uit 16 doosjes heeft 5 verschillende groottes. Zo heb je altijd de juiste maat in handen voor een lunch, avondeten of kliekjes.Herbruikbaar. Past in elke normaal formaat lunch tas of rugzak. Zo kun je altijd vers en gezond eten waar je ook bent. BPA vrij. Maakt snel schoon en geeft niet af aan je eten.

3. Opvouwbare Siliconen Bakjes van HI NATURE

Ontdek de handige opvouwbare siliconen bewaarbakjes van HI NATURE™, perfect voor het vers houden van voedsel. Deze set van 4 lunchboxen is gemaakt van hoogwaardig, veilig siliconen materiaal dat zowel duurzaam als functioneel is. Of je nu thuis bent of onderweg, deze bakjes zijn ideaal voor lunch, restjes, afhaalmaaltijden en maaltijdvoorbereidingen.

Het slimme opvouwbare ontwerp bespaart ruimte tot wel 60% en maakt ze geschikt voor kleine keukens en onderweg. De luchtdichte sluiting houdt je voedsel langer vers en voorkomt lekkage. Met verschillende formaten, van 1200ml tot 350ml, zijn ze geschikt voor droog en nat voedsel. Deze bakjes kunnen veilig in de magnetron, vriezer en vaatwasmachine worden gebruikt.

Kies voor gemak, duurzaamheid en efficiëntie in voedselbewaring met HI NATURE™ opvouwbare siliconen bewaarbakjes. Bestel vandaag nog en ervaar de voordelen van deze handige oplossing.

4. Ronde meal prep bakjes van Fitcrafters

De ronde Meal Prep Bakjes met deksels zijn de ideale oplossing voor het bewaren van voedsel. Stevige, ruime en herbruikbare prep bakjes, handig voor het voorbereiden van al je maaltijden, ontbijt, lunch en avondeten. Plan vooruit en neem je maaltijd overal mee naar toe. Warm het direct op in de magnetron. Zo heb je altijd je maaltijd bij je, waar je ook bent.

Deze Ronde Meal Prep Bakjes hebben 1 compartiment en worden geleverd inclusief deksels. Deze ronde maaltijd containers zijn luchtdicht, lekvri en BPA vrij. Gemaakt van duurzaam materiaal en herbruikbaar, handig om een dagelijkse of een wekelijkse maaltijd in te bewaren. Ze hebben een capaciteit van 850 ml, wat voldoende is voor een flinke maaltijd. De stevige plastic bakjes met deksel zijn makkelijk te bewaren in de koelkast of vriezer. Je warmt je maaltijd makkelijk op in de magnetron en ze zijn makkelijk te reinigen in de vaatwasser. Kortom mooie en praktische vershoudbakjes!

5. Meal prep bakjes van Lock&Lock

Meal preppen wordt kinderspel met de handige E-ZLock meal prep bakjes van Lock&Lock. Deze bakjes zijn vervaardigd uit stevig, lichtgewicht materiaal dat herbruikbaar is, wat ze perfect maakt voor dagelijks gebruik. Of je nu verschillende maaltijden voorbereidt of restjes bewaart, de transparante bakjes bieden overzicht en laten in één oogopslag zien wat erin zit.

Als je je maaltijd snel wilt opwarmen in de magnetron, zorgen de speciale inkepingen aan de onderkant van de bakjes voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor je gerecht perfect wordt verwarmd. Bovendien zijn deze bakjes ideaal voor het organiseren van je koelkast of vriezer en voor het bewaren van restjes.

Dankzij de opstaande dekselrand en antislip bodem kun je de bakjes eenvoudig op elkaar stapelen zonder dat ze verschuiven. Bovendien zijn ze ruimtebesparend, omdat je de lege bakjes met schuin toelopende zijkanten in elkaar kunt stapelen. Deze bakjes zijn geschikt voor gebruik in de magnetron, diepvries en vaatwasser, en ze zijn uiteraard vrij van BPA.

6. Meal prep bakjes van Vivid Green

Ontdek dé oplossing voor georganiseerd en vers voedselbeheer met deze set van 16 vershoudbakjes van Vivid Green. Ideaal voor wie gezond eet, een druk leven leidt of duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Deze bakjes houden voedsel langdurig vers en vereenvoudigen maaltijdplanning.

Belangrijkste voordelen:

  • Lekvrij en luchtdicht dankzij de siliconen sluiting.
  • Geschikt voor magnetron en vriezer.
  • Inclusief stickers en markeerstift voor eenvoudige organisatie.
  • Beschikbaar in 5 verschillende maten, geschikt voor elke behoefte.
  • Kan worden gebruikt als meal prep en diepvries bakjes.

Dankzij de slimme siliconen sluiting zijn deze vershoudbakjes gegarandeerd lekvrij en luchtdicht. Of je nu maaltijden vooraf bereidt om later op te warmen of in de vriezer bewaart, deze bakjes zijn perfect voor beide toepassingen.

Met vijf verschillende maten in deze set, kun je moeiteloos de perfecte maat kiezen voor jouw behoeften. Profiteer van je vershoudbakjes en help het milieu door restjes van de avondmaaltijd in te vriezen en ze later als lunch mee te nemen. Zo minimaliseer je voedselverspilling en geniet je altijd van vers en smakelijk eten.

7. Meal prep bakjes van KitchenBrothers

Op zoek naar bakjes die je eten écht vers houden? Deze glazen meal prep bakjes van LifeGoods bieden een milieuvriendelijke manier om je maaltijden voor te bereiden of restjes te bewaren. De hoogwaardige glazen bakjes zijn geschikt voor temperaturen van -40°C tot 420°C, en je kunt ze veilig gebruiken in de oven, magnetron, vaatwasser en vriezer.

Belangrijkste kenmerken van de KitchenBrothers Glazen Meal Prep Bakjes:

  • Lekvrij, luchtdicht en waterdicht
  • Voorzien van een siliconen vacuüm seal
  • Bestand tegen temperaturen van -40°C tot 420°C
  • Geleverd in een set van 5 stuks
  • BPA-vrij

Deze set stelt je in staat om in één keer vijf maaltijden voor te bereiden, waardoor je minder snel naar ongezonde alternatieven grijpt op drukke dagen.

Dankzij het hoogwaardige borosilicaat glas passen de bakjes zich snel aan de temperatuur aan, waardoor je eten snel invriest, afkoelt en opwarmt in vergelijking met goedkopere glazen bakjes.

8. Meal prep bakjes met 1 compartiment van Fitcrafters

Ben jij ook altijd onder tijdsdruk, maar wil je toch gezond eten? Ontdek dan de meal prep bakjes van Fitcrafters. Deze eendelige bakjes hebben een inhoud van 1000 ml en zijn ideaal voor het plannen van complete maaltijden. Ze zijn herbruikbaar en houden je eten langer vers en knapperig.

De bakjes passen gemakkelijk in een normale lunchtas of rugzak, zodat je altijd vers en gezond kunt eten, waar je ook bent. Ze zijn BPA-vrij, eenvoudig schoon te maken en laten geen nare smaken achter in je eten. Klaar om je gezondheidsdoelen te bereiken? Kies voor Fitcrafters meal prep bakjes en ga ervoor!

9. Meal prep bakjes van Tefal

Perfect voor vershouden van voedsel,veilig te vervoerenenhygiënisch. De Masterseal vershoudbakjes zijn ideaal voor het optimaal bewaren van al jouw voorgesneden voedsel en restjes. Het sluitsysteem is innovatief en eenvoudig te openen door 4 clips. Vers eten blijft in de Masterseal bakjes echt langer vers. Dankzij de speciale seal in het deksel zijn de bakjes niet alleen 100% lekvrij, maar ook 100% hygiënisch aangezien er geen openingen zijn. Dat voorkomt zo bacteriën en schimmelvorming in de rand van het deksel.

10. Glazen meal prep bakjes van VMCA

20-delige Set Glazen Vershoudbakjes: Perfect voor Maaltijdvoorbereiding! Inclusief 10 glazen containers (5 x Rechthoek L – 1040 ml, 5 x Rechthoek M – 370 ml) en 10 bijpassende deksels. Deze slim ontworpen VMCA-dozen passen in elkaar voor handige opslag en ruimtebesparing. Houd je eten vers en georganiseerd!

Wat zijn meal prep bakjes?

Meal prep bakjes zijn containers speciaal ontworpen om maaltijden in te bewaren. Ze zijn duurzaam, lekvrij en vaak magnetronbestendig. Meestal gemaakt van plastic, glas of siliconen.

Soorten prep meal bakjes

De keuze van het juiste meal prep bakje hangt af van je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als draagbaarheid en kosten belangrijk voor je zijn, zijn plastic bakjes misschien de beste keuze. Als je duurzaamheid en gezondheid prioriteert, kies dan voor glas of siliconen. Wat je keuze ook is, het belangrijkste is dat je voorbereid bent en geniet van je gezonde maaltijden!

Plastic Meal Prep Bakjes

Voordelen plastic:

  • Lichtgewicht: Plastic bakjes zijn gemakkelijk te dragen, wat handig is als je je maaltijden naar je werk of school meeneemt.
  • Goedkoop: Ze zijn over het algemeen goedkoper dan glazen of siliconen bakjes.
  • Diverse ontwerpen: Er is een breed scala aan maten, vormen en compartimenten beschikbaar.

Nadelen plastic:

  • Duurzaamheid: Ze kunnen sneller breken of scheuren, vooral als ze vaak worden gebruikt of in de vaatwasser worden gewassen.
  • Gezondheidsrisico’s: Sommige plastic bakjes bevatten BPA of andere schadelijke chemicaliën die in voedsel kunnen lekken, vooral als ze in de magnetron worden gebruikt.
  • Milieubelasting: Plastic is niet biologisch afbreekbaar en draagt bij aan milieuvervuiling.

Glazen Meal Prep Bakjes

Voordelen glas:

  • Duurzaamheid: Glazen bakjes gaan over het algemeen langer mee dan plastic bakjes.
  • Smaakbehoud: Glazen bakjes behouden de smaak van het voedsel beter en nemen geen geuren op.
  • Chemicaliënvrij: Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals BPA.

Nadelen glas:

  • Gewicht: Ze zijn zwaarder dan plastic of siliconen bakjes, wat ze minder draagbaar maakt.
  • Breekbaarheid: Ze kunnen breken als ze vallen of stoten.

Siliconen Meal Prep Bakjes

Voordelen siliconen:

  • Flexibiliteit: Siliconen bakjes zijn flexibel, waardoor ze minder ruimte innemen en gemakkelijker zijn op te bergen.
  • Duurzaamheid: Ze zijn resistent tegen breken en kunnen een breed temperatuurbereik aan.
  • Chemicaliënvrij: Net als glas bevatten siliconen bakjes over het algemeen geen schadelijke chemicaliën.

Nadelen siliconen:

  • Vormbehoud: Door hun flexibiliteit kunnen ze soms hun vorm verliezen, vooral als ze zwaar beladen zijn.
  • Prijs: Ze kunnen duurder zijn dan plastic bakjes, maar over het algemeen goedkoper dan glas.

Voordelen van meal prep bakjes

  1. Houdt eten 2x langer vers: De bakjes kan je luchtdicht en lek vrij afsluiten.
  2. Rust in je hoofd: Maak je geen zorgen over je eten omdat je altijd een maaltijd bij je hebt.
  3. Makkelijk schoon te maken: Simpelweg in de vaatwasser plaatsen en ze zijn weer schoon.
  4. Kan in de vaatwasser, vriezer en magnetron: De bakjes zijn van goede kwaliteit.
  5. Makkelijk om mee te nemen: De meal prep bakjes passen in ieder normaal formaat tas.
  6. Makkelijk op te bergen: Door de meal prep bakjes in elkaar op te stapelen wordt er minimale ruimte in beslag genomen.
  7. Herbruikbaar: Het materiaal zorgt ervoor dat de bakjes stevig en duurzaam zijn.

Mensen die fanatiek sporten krijgen regelmatig te maken met tijdnood. Dit kan ervoor zorgen dat er minder goed op het eten wordt gelet, waardoor er minder gezond wordt gegeten.

Maar wat nou als jij je meal prep fitness maaltijden en sportmaaltijden overal mee naartoe kan nemen? Meal prep bakjes zorgen ervoor dat je vooruit kan plannen.

De bakjes passen in ieder normaal formaat tas. Hiermee zorgt je ervoor dat je precies kan uitstippelen waar en wanneer jij je gezonde maaltijd wilt eten.

Verder zijn meal prep bakjes voorzien van een sluiting die lekken voorkomt. Hierdoor hoef jij je nooit druk te maken dat je bakje zal gaan lekken in je tas.

Een ander voordeel van meal prep bakjes is dat ze gemakkelijk schoon gemaakt kunnen worden. Je kan ze simpelweg in de vaatwasser stoppen en ze zijn weer als nieuw.

Vervolgens kan je de bakjes in elkaar opstapelen waardoor ze minimale ruimte in beslag nemen.

Maak het makkelijk voor jezelf en zorg ervoor dat je niet meer stil hoeft te staan bij je meal prep maaltijden. Door maaltijden voor te bereiden en op te slaan in meal prep bakjes heb je altijd en overal een gezonde maaltijd achter de hand. Hiermee disciplineer je jezelf om gezond te eten en ben je minder snel geneigd om toch voor een ongezonde snack te gaan.

Zijn meal prep bakjes veilig voor de magnetron?

Veel meal prep bakjes zijn magnetronbestendig, vooral die gemaakt van glas, BPA-vrij plastic of siliconen. Het is echter belangrijk om het label of de instructies van het specifieke product te controleren voordat je het in de magnetron plaatst.

Wat is de beste meal prep bakje?

Volgens Mealprep.nl zijn de ronde meal prep bakjes het beste. Die passen namelijk altijd in de magnetron!

Waar kan je meal prep bakjes kopen?

Op platforms zoals bol.com en amazon.nl kan je meal prep bakjes kopen. Op mealprep.nl laten wij je de beste meal prep bakjes zien.

Zijn meal prep bakjes herbruikbaar?

Ja! Meal prep bakjes zijn gemaakt van sterk BPA vrij plastic, glas of siliconen. Meal prep bakjes zijn vaatwasser, vriezer en magnetron bestendig.

Wat is een meal prep?

Simpel gezegd is een meal prep een maaltijd wat al voorbereid is en opslaat in de koelkast of vriezer. Zo heb je alvast voor iedere dag een meal prep bakje klaarstaan dat je alleen hoeft op te waren.

Lees ook onze blog over de 15 beste kant en klare maaltijden bezorgers van Nederland.

Meal prep bakjes: De 10 meest verkochte bakjes voor preppen (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 6362

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.